Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Για την απεργία στην ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργαζόμενοι στην ΔΕΗ: οι νέοι εχθροί του λαού !

 Όταν διεκδικούν οι αγρότες, κλείνουν οι δρόμοι…
 Όταν απεργούν οι οδοκαθαριστές, γεμίζουμε σκουπίδια…
 Όταν αγωνίζονται οι δάσκαλοι, δεν έχουμε που να αφήσουμε τα παιδιά μας…
 Μόνον οι απεργίες στα κοιμητήρια δεν έχουν κανένα κοινωνικό κόστος…

Με δύο λόγια: όλες οι κατηγορίες εργαζομένων έχουν κατά καιρούς αναγορευτεί σε «εχθρό του λαού» από τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές εξουσίες.


 Εμείς δεν θέλουμε μια κοινωνία-νεκροταφείο.
 Δεν «τσιμπάμε» με την απροκάλυπτη προσπάθεια της Κυβέρνησης ( όπως και των προηγούμενων ), να στρέψει όλους εναντίων όλων.
 Γνωρίζουμε ότι η μάχη των εργαζομένων στην ΔΕΗ θα είναι καίριας σημασίας για την έκβαση του πολέμου για το Ασφαλιστικό.
 Δεν ξεχνάμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ο Υπουργός Κύριος Φώλιας δήλωσε απροκάλυπτα ότι η ΔΕΗ αυξάνει την τιμή του ρεύματος, διότι οι σημερινές τιμές είναι χαμηλές και δεν είναι δελεαστικές για να μπουν οι ιδιώτες στην παραγωγή ρεύματος !!!
 Πολλοί από εμάς είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστηματάρχες ή βιοτέχνες, που δεν έχουμε όμως την αφέλεια να νομίζουμε ότι για την οικονομική μας δυσπραγία φταίνε οι απεργοί εργαζόμενοι, όταν οι Τράπεζες μας ληστεύουν καθημερινά, όταν τα Πολυκαταστήματα σαρώνουν την αγορά, όταν η ανεξέλεγκτη ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε στο πλευρό των απεργών της ΔΕΗ. Η μόνη υπεύθυνη για τις όποιες κοινωνικές αναστατώσεις είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επιχειρεί να διαλύσει το χώρο της Δημόσιας Ασφάλισης. ( Μας ξαφνιάζουν ταυτόχρονα και οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ υπέρ του «κοινωνικού αυτοματισμού»).

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ
• ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ», ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΤΙΩΝ ΟΛΩΝ !!
• Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΓΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑ ΤΗΝ ΜΙΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: