Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, σε ανοιχτή συνεδρίαση την προηγούμενη βδομάδα, αφού συζήτησε για τημέχρι σήμερα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και τη χώρα, την πολύπλευρη κοινωνική, οικονομική και οικολογική κρίση που αντιμετωπίζουμε και τις αντιστάσεις της κοινωνίας των πολιτών και του κόσμου της εργασίας, κατέληξε ότι:
- Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση διακυβεύονται βασικά κοινωνικά αγαθά και θεμελιώδεις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις που με άλλοθι την οικονομική κρίση πλήττονται ακόμη πιο βάναυσα.
- Μετά από δεκαετίες εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία, αλλά χωρίς ουσιαστική αλλαγή τόσο στο περιεχόμενο της πολιτικής όσο και στον τρόπο διακυβέρνησης, η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων είναι το μόνο που έχουν να περιμένουν οι πολίτες.
- Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε αποτελεσματική αντιπολίτευση σε όλα τα πεδία, ύψωσε αναχώματα αντίστασης και υποστήριξε δυναμικά τους αγώνες που δόθηκαν σε μείζονα θέματα όπως η εμπορευματοποίηση βασικών τομέων και αγαθών, η προστασία δικαιωμάτων, η περιβαλλοντική υποβάθμιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, απείλησε το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και για τον λόγο αυτό αποτέλεσε κύριο στόχο όλο το προηγούμενο διάστημα.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε από την ίδρυσή του και παραμένει μέχρι σήμερα, μια απόπειρα υπέρβασης των δομικών προβλημάτων που χαρακτηρίζουν τα πολιτικά κόμματα και συγκρότησης μιας κινηματικής, δρώσας, κοινωνικής και προγραμματικής αριστεράς. Αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα χώρο παραγωγής ιδεών και ταυτόχρονα ένα χώρο καθημερινής πράξης. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, η παρουσία του μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία.
Όλοι όσοι βρεθήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα, δημιουργήσαμε ισχυρούς δεσμούς μέσα από τη δράση και τους αγώνες και επιθυμούμε να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία. Με συλλογική, ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία καταρτίσαμε το ψηφοδέλτιο του νομού Τρικάλων που αποτελείται από τους:
1. Γάτσιου Βασιλική, άνεργη
2. Μουργελάς Χαράλαμπος, Μελισσοκόμος- βιοκαλλιεργητής
3. Ζαχαρόπουλος Αθανάσιος ,περιφερειολόγος –Πολ. Μηχανικός
4. Σίμος Ιωάννης, οδοντοτεχνίτης
5. Τσιούνης Χρήστος, οικονομολόγος-υπ. ΔΕΗ
6. Χονδρός Γεώργιος, ελεύθερος επαγγελματίας
7. Χριστόπουλος Ιωάννης, καθηγητής ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: