Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008

Για την MARFIN

Αγοράσανε αέρα, πουλήσανε αέρα..

Όπως καταλαβαίνετε, τώρα πια στις δημόσιες συγκεντρώσεις μας πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Ειδικά όταν σχολιάζουμε την χειραγώγηση του δημοσίου βίου, από την συμπαθή παραγωγική τάξη των κερδοσκόπων. Πρέπει να προσέχουμε, γιατί δεν είναι εύκολο να πληρώνουμε κάθε τρεις και λίγο εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Βέβαια ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι αυτή τη φορά θα μας τα επιστρέψει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν αύριο η ετήσια αύξηση κερδοφορίας της MARFIN είναι λιγότερο από 283%, μπορεί να χρειαστεί να τα κρατήσει.

Από την πώληση του ΟΤΕ μόνο!!! 200 εκατ. έβγαλε

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε αυτή την κίνηση θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζεται την επιχειρηματική του ακεραιότητα. Και βεβαίως για να κόψει κάθε μελλοντική διάθεση σε πολιτικά πρόσωπα, να σχολιάζουν και να αξιολογούν δημόσια ενέργειες σαν το παιχνίδι με τις μετοχές του ΟΤΕ. Ενοχλήθηκε επειδή καλέσαμε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να αποκαλύψουν την απάτη. Και αναφερόμασταν σε αυτό ακριβώς για το οποίο αναρωτιέται ολόκληρη η κοινωνία: Ότι η Deutsche Telecom, αγόρασε από την κυβέρνηση το μάνατζμεντ του ΟΤΕ αλλά το αντίτιμο το κατέβαλλε στον κ. Βγενόπουλο...!!!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ

Ακούστηκε το πρωτοφανές ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν άποψη για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αλήθεια; Όταν οι επιχειρήσεις παίρνουν τόσες φοροαπαλλαγές, όταν πλουτίζουν ως ενδιάμεσοι στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, όταν θησαυρίζουν χωρίς το κοινωνικό σύνολο να ωφελείται έστω και με ένα ευρώ, όταν συσσωρεύουν τεράστια κέρδη χωρίς να επενδύουν τίποτα, χωρίς να δημιουργούν ούτε μια νέα θέση εργασίας, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σιωπούν; Ε λοιπόν όχι. Αυτό να το πάρουμε απόφαση. ΘΑ μιλάμε και θα ενοχλούμε συνεχώς. Και ας μας κάνουν όσες αγωγές θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: