Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ στην Μεσοχώρα

Τρίκαλα 2008-06-17

Όπως είχε ανακοινωθεί, την Μεσοχώρα επιστέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη έγινε την Κυριακή το μεσημέρι όπου ο Κύριος Τσίπρας συνάντησε τους κατοίκους συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις θέσεις τους και μίλησε στα ΜΜΕ. Στην συζήτηση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πινδαίων.
Στην ταβέρνα της «Αγγέλως» έγινε η συζήτηση και η συνομιλία με τους κατοίκους και τους φορείς. Ο Κύριος Τσίπρας στην τοποθέτηση του δεν παρουσιάστηκε μόνο ιδιαίτερα ενήμερος για το ζήτημα της «εκτροπής Αχελώου και τα προβλήματα που δημιουργεί στην Μεσοχώρα, αλλά στην τοποθέτηση του στήριξε απόλυτα τις θέσεις του χωριού.
«Ο Συνασπισμός ήταν από την αρχή καταβάλλοντας και πολιτικό κόστος, κατά της εκτροπής Αχελώου. Θεωρούμε ότι αυτό το φαραωνικό έργο είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά επιζήμιο. Η εμμονή των κυβερνήσεων σ αυτή την επιλογή ενέτεινε το πρόβλημα λειψυδρίας στην Θεσσαλία. Η λύση κατά την γνώμη μας στο μεγάλο πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου είναι η κατασκευή πολλών μικρών και περιβαλλοντικά συμβατών φραγμάτων. Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων αλλά και του Πηνειού ποταμού. Όλα αυτά πρέπει να συνοδεύοντα και από μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των νερών και να σταματήσει η αλόγιστη χρήση».
Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ για το χωριό. «Η Μεσοχώρα είναι ένα μεγάλο και ιστορικό χωριό. Οι κάτοικοι του χρόνια τώρα παλεύουν και αγωνίζονται για την διάσωση του. Το κίνημα της Μεσοχώρας είναι ένα θετικό παράδειγμα για το πώς οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αγωνίζονται και αντιστέκονται. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των Μεσοχωριτών και στον αγώνα που κάνουν για την διάσωση του χωριού τους. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει στην βουλή να μην περάσει το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει σε λίγο καιρό η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: